четвъртък, 28 юни 2007 г.

Биография на Gentleman




Gentleman
"Реге музиката винаги прогресира. Животът всъщност е едно постоянно движение е всичко в него се движи: Земята обикаля около Слънцето, а в самото Слънце се движат газове. Аз разбрах, че принципа е същия при всеки човек, който иска да бъде духовно извисен; той никога не трябва да остава в състояние на застой, а трябва да се стреми да открие по-добър начин за изразяване на същността си"

Когато Gentleman тръгва за Ямайка преди 10 години, той не познава никого там.По това време човекът с рожденно име Tilmann Оttо е реге-новак, който има едва два реге албума, които е изровил от музикалната колекция на брат си. На острова той опознава тежките условия на провинциалния живот, където стандарта на живот е доста по-нисък в сравнение с Европейските страни. След няколко години Европейският културен канал Arte излъчва предаване посветено на реге музиката с участието на Gentleman, представяйки го за един от големите реге артисти. Ямайка се превръща във втори дом за тогава 27 годишния германец и именно тук той открива вдъхновение за песните си. Gentleman е своеобразен прототип на човек-скиталец между два свята. Многото му пътувания до Ямайка се превръщат в ежедневие за единствения германски реге изпълнител със статут на звезда и всяко едно завръщане на острова остава дълбока следа в съзнанието му.
В допълнение, Gentleman живее с жена от Ямайка вече 8 години. Тясната му връзка с Ямайка както на професионално така и на личностно ниво го прави не сам един от най- влиятелните реге артисти в Германия, но прави музиката му автентична. Това обяснява и успеха на неговата спонтанна изява на фестивала Kwanzah, Kingston пред 30 000 местни фена. Междувременно Gentleman се превръща в пионер на германската реге сцена. Той е човекът отговорен за популярността на реге музиката в Германия. През 1999, Gentleman пуска на пазара своя първи албум "Trodin On". "Trodin On" е последван от "Journey To Jah", който засега е и последния му албум.

Няма коментари: